Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast
Results 11 to 20 of 101
    Casual Pligger joyo's Avatar
    Thanks
    Received:0
    Given: 0
    Quote Originally Posted by sedat40 View Post
    Joyo dostum evet sorun burda. Bu seçenek false olduğunda girilen linki kontrol etmiyor böyle olunca da başlık bilgilerini almıyor. Açıkçası Pligg konusunda henüz bende çok iyi değilim. Bu seçenek true olmalı bunun olabilmesi için hosting firmanızla görüşmelisin. fsockopen ayarını değiştirmeleri gerekiyor. fsockopen php'nin başka domainlere bağlanıp bilgi alabilmesi için gereken bir kütüphane. Öyle sanıyorum sen siteyi kurduktan sonra hosting firması bazı güncelleştirmeler yapmış. Bunun sonunda da linkler bu seçenek true olduğunda kaydedilemez olmuş. Hosting firmanla görüşürsen sorunun çözülecek.
    sedat dostum tekrar merhaba ben bu fsockopen ayarıyla ilgili sorunu hostinge yazdım ama ilgilenen kisi firewall dan falan bahsetti sanırım anlamadı. bu fsockopen ayarı enable mı olmalı disable mı olmalı? veya bu ayarın ne olduğunu anlatmak için baska bir kelime mi var? bu ayarı ben kendi hosting panelimde görebilir miyim yoksa hostingi aldığım yer mi yapabilir sadece bu isi?

New Pligger kuturt's Avatar
    Thanks
    Kuturt dostum yukarıda anlattığım çözüm zaten bu sorun için. Ancak veritabanın karakter seti UTF-8 olmalı karakter karşılaştırmasınıda "utf8_general_ci" yapman gerekiyor. Eğer db.php dosyasını yukarıda anlatıldığı gibi değiştirmişsen veritabanını kontrol et.
    Dediklerini Harfiyen Uyguladim
    Sorunum Halen Sürmekte Yanliz Sorun Diger bir sitemde daha yasamistim
    r10 dahi cözemediler ensonunda ticket acip bluehost
    yapti özel bir script türk hosttaydim hic sorunsuzdu
    bluehosta gectim bu hatayi alyiorum
    ve sunu yazmislar
    sorunuma

Dear customer, I apologize, but all we needed to do was to add: header("Content-type: text/html; charset=iso-8859-9 "); somewhere in a php script to make the characters display. I went ahead and put it in the inc_db.php script as this will likely be called by all the other pages. If you find pages where the characters are not displaying, simply add that line just after the first <? or <?php in your script(s) to make your Turkish characters display properly.Thanks,Jonathan Jones
    Simdi Buraya Napsam Bu sorunu cözerim ?

Casual Pligger sedat40's Avatar
    Thanks
    Received:2
    Joyo dostum fsockopen Enable olacak.
    Aşağıdaki kodu php dosyası olarak fsock.php olarak kaydet ve ana dizine at.

--------------------
    <?php
    if(function_exists("fsockopen")) { echo "Fonksiyon acik";
    }else{
    echo "Fonksiyon kapali";
    }
    ?>
    ---------------------------
    tarayıcının adres satırına http://siteadin/fsock.php yazarak çalıştır.
    Ekranda "Fonksiyon açık" yazarsa fonksiyon enable durumdadır. "Fonksiyon kapalı" yazarsa false durumdadır. Eğer false ise hosting firması durumunu enable yapmalı.

İngilizce bilmediğim için hosting firması ile iletişiminde yardımcı olamıyorum. Ancak kısaca
    Lütfen hosting ayarımda fsockopen değerini enable hale getirin diyebilirsin.
    Ayrıca not olarak pligg kullanıyorum ve pligg bu fonksiyonun enable olmasını gerektiriyor dersen niçin gerekli olduğunu anlamalarınıda sağlayabilirsin.

Bu ayarı eğer bir dedicated server yada virtual server sahibi isen ve root erişimin varsa yapabilirsin. Eğer yoksa hosting firman yapmak zorunda maalesef.

Thanks
    Kuturd dostum bu garip bir hata. Örneğin Firefox ve Google Chrome kategorilerde türkçe gösterirken IE ve Opera Türkçe karakterleri göstermiyor. Fakat linklerde tüm tarayıcılar karakterleri bozuk gösteriyor. Bu soruna hemen cevap verebileceğimi sanmıyorum ama şimdilik sana yazıları id numarası ile göstermeni tavsiye ederim. Bunun için sana bir mesaj yazmıştım. Sorunu en kolay nasıl halledebileceğimizi de bulduğumda burada yazarım. Pligg'de beni en çok sıkan şey smarty template sistemi. Buna çok yabancıyım bu yüzden biraz incelemem lazım.
    Sağlıcakla kal.

Thanks
    Joyo dostum fsockopen Enable olacak.
    Aşağıdaki kodu php dosyası olarak fsock.php olarak kaydet ve ana dizine at.

--------------------
    <?php
    if(function_exists("fsockopen")) { echo "Fonksiyon acik";
    }else{
    echo "Fonksiyon kapali";
    }
    ?>
    ---------------------------
    tarayıcının adres satırına http://siteadin/fsock.php yazarak çalıştır.
    Ekranda "Fonksiyon açık" yazarsa fonksiyon enable durumdadır. "Fonksiyon kapalı" yazarsa false durumdadır. Eğer false ise hosting firması durumunu enable yapmalı.

İngilizce bilmediğim için hosting firması ile iletişiminde yardımcı olamıyorum. Ancak kısaca
    Lütfen hosting ayarımda fsockopen değerini enable hale getirin diyebilirsin.
    Ayrıca not olarak pligg kullanıyorum ve pligg bu fonksiyonun enable olmasını gerektiriyor dersen niçin gerekli olduğunu anlamalarınıda sağlayabilirsin.

Bu ayarı eğer bir dedicated server yada virtual server sahibi isen ve root erişimin varsa yapabilirsin. Eğer yoksa hosting firman yapmak zorunda maalesef.
    sedat dostum dedigini yaptım foksiyon açık diyor.
    hosting firmasinin verdigi cevap sorunun scriptimden kaynaklandigi seklinde.
    fonksiyon açık dedigi için admin panelde configure/submit/validate url yi true yapıp bir içerik ekledim ancak yine aynı sekilde "url is invalid or blocked" diyor. mecburen yine validate url ayarını false yaptım. acaba baska bir sorun mu var gerçekten anlamadım? seni de baya yordum allah razı olsun

Thanks

Fsockopen

Joyo dostum sanırım ben bir mantık hatası yaptım. Daha önce gönderdiğim kod sadece bu fonksiyonun varlığını kontrol ediyor. Nette biraz araştırma yaptım senin sorununun kesinlikle Fsockopen olduğuna inanıyorum.
    Ekte bir test dosyası var. BBS'nin site başlığını alıyor. Bunu ana dizine atıp çalıştır. Benim sitede verdiği sonucun ekran görüntüsünü gönderiyorum. Eğer hata alıyorsan Fsockopen false demektir. Bu çözüldüğünde sorununun çözüleceğine inanıyorum. Bu dosya mail kontrolüde yapıyordu onu gereksiz diye sildim. Eğer ekran görüntüsü aşağıdaki gibiyse sorunu başka yerde arayalım. Eğer hata alıyorsan hosting firmasıyla görüşmelisin.

Attached Files Attached Files

Thanks
    Joyo dostum sanırım ben bir mantık hatası yaptım. Daha önce gönderdiğim kod sadece bu fonksiyonun varlığını kontrol ediyor. Nette biraz araştırma yaptım senin sorununun kesinlikle Fsockopen olduğuna inanıyorum.
    Ekte bir test dosyası var. BBS'nin site başlığını alıyor. Bunu ana dizine atıp çalıştır. Benim sitede verdiği sonucun ekran görüntüsünü gönderiyorum. Eğer hata alıyorsan Fsockopen false demektir. Bu çözüldüğünde sorununun çözüleceğine inanıyorum. Bu dosya mail kontrolüde yapıyordu onu gereksiz diye sildim. Eğer ekran görüntüsü aşağıdaki gibiyse sorunu başka yerde arayalım. Eğer hata alıyorsan hosting firmasıyla görüşmelisin.

testi yaptım bbc nin site adresine kadar hersey tamam bir tek baslık kısmını almıyor.
    yani yaptığım testte "BBC NEWS | News Front Page" ismi haric hersey senin buradaki resimdeki gibi.

Thanks
    Bu da sorunun scriptten değil hostingten kaynaklandığını gösteriyor. Hosting firması ile temasa geç. İstersen benim ekran görüntüsü ile senin ekran görüntülerini gönder anlayacaklardır. Fsockopen değerinin enable yapılmasını istiyorum demelisin.

Thanks
    Bu da sorunun scriptten değil hostingten kaynaklandığını gösteriyor. Hosting firması ile temasa geç. İstersen benim ekran görüntüsü ile senin ekran görüntülerini gönder anlayacaklardır. Fsockopen değerinin enable yapılmasını istiyorum demelisin.
    dedigin gibi yaptım tekrar mail yazdım kendilerine ve ekran görüntülerini gönderdim. umarım bu kez ikna olurlar çünkü ısrarla sorunumun scripte olduğunu iddia edip durdular. belki bu sefer yardımcı olurlar bana. çok tesekkür ederim dostum yardımların için, sonucu buradan yazarım yine.

Thanks
    Umarım hosting firması sorun çıkarmadan gerekeni yapar. Bu arada siten güzel olmuş ellerine sağlık

Page 2 of 11 FirstFirst 1234 ... LastLast