en sonunda fsockopen'i açtılar. gelen cevap "We have enabled all outgoing connections from your account and fsockopen(); can connect to all hosts. Would you provide us with the URL where we can reproduce an error so that we may advise further."
site adminde validate url kısmını true yaptım hersey yolunda çalısıyor. tekrar çok tesekkür ederim sedat dostum Allah senden razı olsun...
sedat dostum simdi de baska bir sorunumun olduğunu farkettim. biz geçen hafta sonu buradaki forumdan faydalanarak pligg sitemize seo yapmaya çalıstık. tabi yarım yamalak birseyler yapabildik. isin site map kısmı hariç diğer komutları çalısır hale getirmistik. yani link title ve meta taglerin arama motorları tarafından okunurluğunu sağladık. ama frendly url ile site map kısmını yapmayi beceremeyince onları ellememistik. aksam siteme bir içerik eklemek istedim. eklemeye calıstıgım link eğer frendly url gibiyse (yani kelime artı tireler içeriyorsa) sorun yok siteme eklenebiliyor. fakat eklemeye calistigim link eger: "www.siteadresi.com/product.php?id_product=48" gibi bir adres ise kesinlikle kabul etmiyor ve yine "url is invalid or blocked" diyor. bu sorun bizim seo uygulamamizdan kaynaklandıysa nerede bir hata yaptık acaba? ben seoda yapılanları bu aksam tek tek gozden gecirecegim sizden once yanıtı bulursam buraya yazacagim. sizden ricam daha once bu sorunu yasayan veya sorunun baska bir seyden kaynaklandigini bilen var ise lutfen yardimci olsun.
arkadaslar seo degisikliklerimizi ellemeden once forumda sorunu aradim bu sayfadaki sozu edilen cozumlerden: http://forums.pligg.com/modification...-question.html
fngrprn isimli uyenin tarif ettigi submit.php dosyasindaki degisiklik haric (onu degistirmedim)
sadece maxi isimli uyenin anlatimi olan
"Hi guys,
Modify the "link.php" file (libs/link.php) on line 85.
-------------------
if($xxx == "BADURL") {
$this->valid = false; return;
-------------------
Change false to true and it will work fine..
Hope this help
Bye.
maxi... "
uygulamayi aynen yaptim sorunum duzeldi ancak kafam karisti baska bir sorun yasamamak icin fngrprn isimli uyenin sozune ettigi degisikligi yapmam gerekiyor mu?
Dostum ben seo yapmadığım için bu sorunla karşılaşmadım. Türkçe problemini kökten çözmeye uğraştım ve bitti. Yazıyı toparlamaya ve neler yaptığımı hatırlamaya çalışıyorum. Eğer bu akşam vakit bulabilirsem bende seo yapar sorunlara bir bakarım. Ancak şu anda benimde bu konuda bilgim yok. Birde bu değişikliğin bir güvenlik sorununa yol açıp açmayacağına bakmak lazım. Yarın bende birşeyler öğrenmiş olurum sanıyorum.
dostum seo icin faydalandigimiz linkleri burada paylasıyorum:
pligg forumdan:
http://forums.pligg.com/modification...rite-hack.html
bu daha detayli bir anlatım (tam linki yazinca bitter cms gibi bir link veriyor pligg forum ve site adresini degistiriyor) dolayisiyla sitenin ismini veriyorum
social cms buzz (ismi birlestirerek adres cubugunuza yaziniz sonuna .com koyunuz) sitenin sağ kolonunda populer konular listesinde "optimize your pligg site..." seklinde baslayan baslik ile konuyu okuyabilirsiniz.
bir de biz seo yaptiktan sonra captcha resimleri görünmez oldu dolayisi ile register bolumunden captchayi kaldirdim (ancak iyi bir cozum olmadı bu cunku spam kullanıcılar olusmaya basladi bile). senin sitede register (kayıt) yaparken
"What is the answer to this question: What is 1 + 4 =..." seklinde bir uygulama gördüm bu nedir? ben de bunu kurmak ve denemek isterim sanırım o zaman capthca image sorunum cözülmüs olacak
agca58
Dostum bu ayarı veritabanı oluştururken yapmalısın ya da veritabanı oluşturduktan sonra phpmyadmin ile değiştirebilirsin. Bu işlemi scripti kurmadan yaparsan iyi olur çünkü sonra tablodaki bütün alanları elle ya da yardımcı bir scriptle çevirmek zorunda kalırsın.
Veritabanını kurmuşsan phpmyadmin'i çalıştır.
sol sütundan veritabanı adını tıkla
Sağdaki alanda üst tarafta bulunan seçeneklerden işlemleri tıkla. açılan ekranda sağ bölümde altta yer alan karşılaştırma isimli çekmenüden utf8_general_ci 'yi seç.
Eğer phpmyadmin ingilizce ise bu işlemler sırası ile
Operations sekmesi ve Collation çekmenüsünden yapılacak.
Bu işlemlerden sonra scripti kurarsan sorun çıkmaz.
Joyo dostum yönetim panelinden captcha seçeneğini tıkla. açılan ekranda Math Question seçeneğini enable yap.
Kusura bakma seo konusunda yardımcı olamadım ama bir iş aldım ve her müşterimde olduğu gibi bununda çok acelesi vardı. Son mesajımdan bu yana dinlenecek vakit bile bulamadım inan. Sorunu çözmüş olduğuna sevindim.
Başarılar.