Türkçe sorunlar ve çözümleri

Register an Account
Reply

Thread Tools Display Modes
  #1 (permalink)  
Old 11-13-2008, 08:38 PM
Casual Pligger
Pligg Version: 9.9.5
Pligg Template: yget

Arkadaşlar sorunlarınız ve ürettiğiniz çözümleri bu başlık altına yazarsanız yardımlaşmak daha kolay hale gelecek ve lütfen bu başlık altına yazacak olanlar Türkçe kullansınlar.

Türkçe dil dosyasını daha önce foruma yüklemiştim. Aşağıdaki linkten indirebilirsiniz.
Türkçe dil dosyası

Türkçe karakterlerde yaşayacağınız sorun için çözümde aşağıda.
------------------------------------------------------------

libs/db.php php dosyasını açın.

aşağıdaki satırı bulun. (Sayfanın en altındadır.)

$db = new ezSQL_mysql(EZSQL_DB_USER, EZSQL_DB_PASSWORD, EZSQL_DB_NAME, EZSQL_DB_HOST);

Hemen altına şu satırları ekleyin ve UTF8 kullanan Pligg'in keyfini yaşayın. Başka hiçbir dosyadada değişiklik yapmayın. Bu çözümden sonra Cache kullanıyorsanız sonucun ekranda görünmesi zaman alabilir. Cache süresinin dolmasını beklemeniz gerekebilir.

$db->query("SET NAMES 'UTF8'");
$db->query("SET CHARACTER SET 'UTF8'");
$db->query("SET COLLATION_CONNECTION='utf8_general_ci'");

Tablonuzu UTF8 yaptığınızı ve karakter karşılaştırmasını "utf8_general_ci" yaptığınızı varsayıyorum.

Başka herhangi bir değişiklik yapmadan Plig'i Türkçe kullanabilirsiniz.

Ayrıca aşağıdaki linkte alternatif bir çözüm yolu var

http://forums.pligg.com/modification...lem-pligg.html

Last edited by sedat40; 11-13-2008 at 08:49 PM.
Reply With Quote
  #2 (permalink)  
Old 11-14-2008, 07:24 PM
Casual Pligger

çok teşekkürler arkadaşım bu topic'i açtığın ve değerli açıklamaların için. benim bir sorum olacak
pligg siteme yeni link eklediğimde linkin başlık (link title) açıklaması otomatik geliyordu ve içerik ekliyordum. nedense artık linkin başlık açıklaması otomatik gelmiyor, bunu nasıl düzeltebilirim? yardımcı olursan çok sevinirim
Reply With Quote
  #3 (permalink)  
Old 11-14-2008, 08:50 PM
New Pligger

teşekürler umarım başarılı olur bu bölüm
Reply With Quote
  #4 (permalink)  
Old 11-16-2008, 02:53 PM
New Pligger
Pligg Version: 9.8.2

Arkadaslar Öncelikle Böyle Baslik Actiginiz icin tesekkürler
benim söyle bi türkce hatam var url de
bunu nasil düzeltirim ?
Kütürt - »Gökçe Kırgız bebeğim İzle Video Music Iyrics
Reply With Quote
  #5 (permalink)  
Old 11-21-2008, 12:11 AM
Casual Pligger

Joyo dostum yönetim bölümünde yaptığın bir değişiklik veya kullandığın sablonun yüklediğin sürümle uyumlu olmaması nedeniyle bu hatayı alıyor olabilirsin. Sorunun neden kaynaklandığını anlamaya çalışacağım. Çözümü yazarım. Ancak sende bir çözüm üretebilirsen buraya yaz ki diğer arkadaşlarda yararlansın.
Reply With Quote
  #6 (permalink)  
Old 11-21-2008, 12:22 AM
Casual Pligger

Kuturt dostum yukarıda anlattığım çözüm zaten bu sorun için. Ancak veritabanın karakter seti UTF-8 olmalı karakter karşılaştırmasınıda "utf8_general_ci" yapman gerekiyor. Eğer db.php dosyasını yukarıda anlatıldığı gibi değiştirmişsen veritabanını kontrol et.
Reply With Quote
  #7 (permalink)  
Old 11-21-2008, 02:08 AM
Casual Pligger

Kuturd dostum az önce unuttum,
Yapılandırma ayarlarında OutGoing ayarı var.
Burada 1. bölümü true, 2. bölümüde "id" yaparsan linkler konu başlığı yerine id olarak verilir.
http://siteadi/out.php?id=xxxx
http://siteadi/story.php?id=xxxx gibi görünür.

gibi
Reply With Quote
  #8 (permalink)  
Old 11-21-2008, 09:43 AM
Casual Pligger

Quote:
Originally Posted by sedat40 View Post
Joyo dostum yönetim bölümünde yaptığın bir değişiklik veya kullandığın sablonun yüklediğin sürümle uyumlu olmaması nedeniyle bu hatayı alıyor olabilirsin. Sorunun neden kaynaklandığını anlamaya çalışacağım. Çözümü yazarım. Ancak sende bir çözüm üretebilirsen buraya yaz ki diğer arkadaşlarda yararlansın.
sedat arkadasim ilgilendigin için minnettarım. malesef ben henüz sorunu çözemedim bir çözümünü bulursam yazarım. ancak süpelendiğim bir durum var. bir müddet önce eklenen linkleri "block" yapmaya ve link eklemeyi olanaksız kılmaya baslamıstı. biz de admin panelde configure/submit/validate url kısmının ayarını true değil false yapmak zorunda kalmıstık. baska türlü içerik eklemek mümkün olmuyordu çünkü. acaba bu mu etkiledi onu?
Reply With Quote
  #9 (permalink)  
Old 11-21-2008, 12:59 PM
Casual Pligger

Joyo dostum evet sorun burda. Bu seçenek false olduğunda girilen linki kontrol etmiyor böyle olunca da başlık bilgilerini almıyor. Açıkçası Pligg konusunda henüz bende çok iyi değilim. Bu seçenek true olmalı bunun olabilmesi için hosting firmanızla görüşmelisin. fsockopen ayarını değiştirmeleri gerekiyor. fsockopen php'nin başka domainlere bağlanıp bilgi alabilmesi için gereken bir kütüphane. Öyle sanıyorum sen siteyi kurduktan sonra hosting firması bazı güncelleştirmeler yapmış. Bunun sonunda da linkler bu seçenek true olduğunda kaydedilemez olmuş. Hosting firmanla görüşürsen sorunun çözülecek.
Reply With Quote
  #10 (permalink)  
Old 11-21-2008, 02:59 PM
Casual Pligger

Quote:
Originally Posted by sedat40 View Post
Joyo dostum evet sorun burda. Bu seçenek false olduğunda girilen linki kontrol etmiyor böyle olunca da başlık bilgilerini almıyor. Açıkçası Pligg konusunda henüz bende çok iyi değilim. Bu seçenek true olmalı bunun olabilmesi için hosting firmanızla görüşmelisin. fsockopen ayarını değiştirmeleri gerekiyor. fsockopen php'nin başka domainlere bağlanıp bilgi alabilmesi için gereken bir kütüphane. Öyle sanıyorum sen siteyi kurduktan sonra hosting firması bazı güncelleştirmeler yapmış. Bunun sonunda da linkler bu seçenek true olduğunda kaydedilemez olmuş. Hosting firmanla görüşürsen sorunun çözülecek.
sedat dostum çok saolasın ben bizim hostinge söylediklerini yazmaya çalısacagim. hosting sahipleri türkçe bilmiyor benim ingilizcem fena sayılmaz ama ara sıra hatalarım oluyor. epeydir ingilizce yazısmıyordum. umarım derdimi anlatabilirim onlara. durumdan sizi de haberdar edeceğim buradan. tesekkür ederim.
Reply With Quote
Reply

Thread Tools
Display Modes

Pligg Modules and Pligg Templates from Pligg Pro Find support on the Pligg CMS Forum - 24 hours a day! Make a donation to support Pligg CMS development